Hundar och deras revir

En hunds revir är mycket individbaserat. Vissa hundar är mycket revirtänkande, medan andra inte tycks bry sig lika mycket om revir. Att en hund revirmarkerar är ungefär som att lämna ett visitkort för att på så sätt visa att man varit på platsen. De allra flesta hundar har ofta ett eget revir hemma, där hunden känner sig säker och ofta agerar mer tufft och vaktande än vad hunden gör om den är någon annanstans.

Hunden på resa

När man har hundar i bilen finns det en del man behöver tänka på. Är hunden van att åka i bilen har bilen blivit hundens revir och då kommer hunden att försvara bilen som om det vore det egna hemmet. Om hunden däremot hamnar i en ny bil som luktar annorlunda, och kanske till och med annan hund kan hunden bli orolig och inte trivas. Hunden kan då börja markera revir i bilen med urin, för att visa att den varit där.

Om revirtänket blir för starkt

En hund kan få för sig att börja markera revir med urin lite överallt. Detta kan störa både en själv, grannar och andra i omgivningen. Markeringen kan också börja lukta och locka till sig andra mindre välkomna djur, som också vill markera sitt revir. Om detta händer kan det bli dags att flytta när klagomålen ramlar in ett efter ett. Hos flyttfirma.nu kan du boka flyttfirma till fast pris över nästan hela Sverige. När man flyttar kommer hunden till ett nytt ställe, där den förhoppningsvis inte behöver konkurrera om reviret med så många andra djur.

Add Comment

mts_sociallyviral