Trivs din hund i ditt hem?

Alla vet att en hund älskar att gå på promenader. När man är inne i sitt hem och hunden knatar runt så är det få saker som får den att skina upp som den gör som när den inser att man ska ut och gå på en promenad. Glädjen som hunden känner när den ska ut på en promenad med sin husse eller matte är jämförbart med när den får ett riktigt smaskigt ben att tugga på.

Men vad gör hunden i ert hem när ni inte går på promenad? Vad gör hunden när den inte bjuds på mat eller när ni lär den disciplin?

Det som oftast avgör ifall en hund trivs i hemmet är vad den får göra i sitt hem. Ett hem som den minns består av god mat, underbara människor och roliga lekar så kommer hunden att trivas jättebra i sitt hem.

Det kan dock bli lite tafatt att ständigt bara sitta och dra i en handduk som hunden tycker om att bita i eller att kasta en boll runt i vardagsrummet så att huden välter ner någonting är inte så kul. Det är även viktigt att det är säkert i hemmet, säkra era fönster så att inte hunden kan hoppa ut och/eller skada sig på fönstret.

Doggie Basket:
En lite mer avancerad apport till er hund som kanske t.om. kan lära den att plocka upp tvätt!
Kasta eller göm den mjuka saken som ni vill att hunden ska leta efter. Låt hunden ta tag i föremålet i sin mun och sedan ska ni försöka vägleda hunden till den tomma tvättkorgen, för att sedan få hunden att släppa föremålet i den tomma tvättkorgen. För att göra det lättare för hunden så kan det vara bra att lätt demonstrera vad det är ni vill göra för något, visa lätt att ni plockar upp föremålet och sedan släpper det i tvättkorgen.

Hitta osten:
För denna underbara lek så behöver ni något som har en ganska så bestämd lukt (ost funkar bra). Låt hunden vara någon annanstans medans ni förbereder leken. Ni tar sedan ostbiten och ”duttar” den lite lätt på golvet för att skapa ett ”fotspår”. Fotspåren ska sedan leda till en plats där ni har gömt osten. Ha kvar en liten bit av osten och låt hunden lukta på den, sedan så är det upp till hunden att försöka hitta osten som ni har gömt!

 

Add Comment

mts_sociallyviral