Mannen som räddar hundar från döden

49-åriga Michael J Baines bor i Thailand i kuststaden Bang Saen och är känd som ”Mannen som räddar hundar”. Michael är ursprungligen från Kristinehamn och flyttade till Thailand för att starta restaurang. Han har bott i Thailand i 15 år och han började rädda hundar då han hade bott där bara några år. Allt började med en mager och sjuk hund som dök upp på Michaels restaurang, och då han såg den hunden kände han att han måste göra något. Nu driver han ett fosterhem för hundar och har 11 hundar i sitt eget hem.

Fosterhem för hundar

Michael, 49, räddar hundar från döden och det gör han genom att ta in dem på det fosterhem han grundade då han såg hur stort behov det fanns. Han har nu anställda som hjälper honom med att rädda hundarna. Eftersom det är mycket vanligt att hundar råkar ut för olyckor och i allmänhet mår dåligt i Thailand växer antalet hundar på fosterhemmet ständigt, det är faktiskt så att det kommer in flera hundar per vecka. De flesta av dessa hundar skulle inte överleva utan Michaels hjälp. Många av hundarna som räddas kommer att bli adopterade och reser till sina nya hem som oftast är utanför Thailand.

Det behövs mera resurser

För att kunna rädda hundar behövs medicin och veterinärer. Hundarna som bor på fosterhemmet behöver också mat varje dag, och de behöver ställen att sova på, borstar och leksaker. Även om Michael känner sig glad över de hundar han lyckas rädda i dagens läge såg han gärna att fler hundar i Thailand kunde räddas och adopteras för att få ett nytt liv. En adopterad hund är en mycket trofast kompanjon och om de inte har behandlats illa av människor brukar de snabbt anpassa sig till sina nya familjer. Michael har en sida på Facebook, ”The man that rescues dogs”, där han berättar om verksamheten.

Add Comment

mts_sociallyviral